ΓΗΡΑΝΣΗ TOΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το δέρμα είναι το όργανο στο οποίο τα σημάδια του χρόνου αποτυπώνονται αδυσώπητα αλλάζοντας την όψη, την υφή, το χρώμα και την ελαστικότητα του. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κάνει το δέρμα πεδίο μάχης ελευθέρων ριζών και τα όπλα που κινητοποιεί ο οργανισμός είναι τα αντιοξειδωτικά, δηλαδή βιταμίνες Α, C, E και καροτινοειδή. Ακόμη κι αν η πρόσληψη βιταμινών από την διατροφή είναι επαρκής τα επίπεδα στο δέρμα μειώνονται δραστικά με την έκθεση στον ήλιο. ΓιΆ αυτό το λόγο συμπλήρωμα βιταμίνης Α και των λοιπών αντιοξειδωτικών πρέπει να προσφέρεται τοπικά στο δέρμα.


Πολλά πλεονεκτήματα από την καθημερινή εφαρμογή της βιταμίνης Α

Η καθημερινή εφαρμογή βιταμίνης Α, κάνει το δέρμα πιο ανθεκτικό και εξισορροπεί τις λειτουργίες του κυττάρου. Βελτιώνει αποτελεσματικά τις λεπτές ρυτίδες που σχετίζονται με τη φυσιολογική γήρανση. Βοηθά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να διατηρούν το δέρμα υγιές και μειώνει τις δυσχρωμίες. Ενδυναμώνει το αδιάβροχο στρώμα του δέρματος και κάνει περισσότερο συμπαγή και λεία την κερατίνη στοιβάδα της επιδερμίδας, την φυσική μας ασπίδα ενάντια στον ήλιο και την περιβαλλοντική ρύπανση. Επανορθώνει τις βλάβες που έχουν προκληθεί από τον ήλιο.


Προληπτικά μέτρα

Τι να κάνετε

  • Η βιταμίνη Α πρέπει να χρησιμοποιείται καθημερινά.
  • Την ημέρα μαζί με αντιοξειδωτικά και ένα αξιόπιστο αντηλιακό προϊόν με φίλτρα για προστασία από την UV ακτινοβολία αντί για κρέμα με υψηλό SPF.
  • Καθιερώστε την τακτική περιποίηση της επιδερμίδας σας από νεαρή ηλικία.

Τι να αποφεύγετε

  • Την έκθεση στον ήλιο.
  • Το κάπνισμα γιατί μειώνει την μικροκυκλοφορία και δημιουργεί ελεύθερες ρίζες.
  • Τα συχνά και βαθιά peeling όταν γίνονται χωρίς σωστή ένδειξη παραβλάπτουν την λειτουργία της κεράτινης στοιβάδας του δέρματος. Αποτέλεσμα η μείωση της άμυνας του, απέναντι στους εξωτερικούς βλαπτικούς παράγοντες.
Διαβάστε επίσης

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ /
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ /
ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΡΑ /
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ /