ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΡΑ

Πολύ συχνά η υγιεινή διατροφή και η άσκηση δεν φτάνουν για ένα τέλειο σώμα. Κληρονομικοί και παράγοντες που έχουν να κάνουν με το φύλο σχετίζονται με την αντιαισθητική συσσώρευση λίπους σε σημεία του σώματος και αποδεικνύεται δύσκολο να απαλλαγούμε από αυτά. Διαπιστώνουμε ότι παρόλη την δίαιτα τα σημεία αυτά δεν υποχωρούν ή υποχωρούν τελευταία και επανέρχονται αμέσως μόλις πάρουμε λίγα κιλά. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, όμως τίποτε.

Στις γυναίκες τα σημεία αυτά είναι συνήθως οι περιοχές των γλουτών, οι μηροί, τα γόνατα, η κοιλιά και λιγότερο συχνά τα μπράτσα.

Στους άντρες η συσσώρευση λίπους παρατηρείται γύρω από την μέση, στην κοιλιά και ενίοτε στον μαστό.


Την λύση στο πρόβλημα μπορεί να την δώσει οριστικά η λιποαναρρόφηση - λιπογλυπτική.

Η τεχνική με την οποία τα λιποκύτταρα αφαιρούνται από την περιοχή με μικροσκοπικές τομές και ειδικές πολύ λεπτές κάνουλες. Πολύ συχνά το λίπος αυτό μετά από μικρή επεξεργασία μπορεί να επανατοποθετηθεί, δίνοντας στον πλαστικό χειρουργό την δυνατότητα να σμίλευσει το σώμα αποκαθιστώντας την αρμονία και την συμμετρία. Ένα μέρος του λίπους που μεταφέρεται μπορεί να απορροφηθεί αλλά με την σωστή τεχνική το μεγαλύτερο μέρος παραμένει για πολλά χρόνια. Έτσι μπορεί το λίπος να τοποθετηθεί για να δώσει όγκο σε πολύ λεπτές γάμπες ή στο άνω μέρος των γλουτών αλλά και στο πρόσωπο (χείλη, ρινοπαρειακές, κ.ά.)

Οι καινούργιες, πιο εξελιγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σήμερα δίνουν άριστα αποτελέσματα με μεγάλη ασφάλεια, αλλάζοντας το περίγραμμα του σώματος. Καλό είναι να τονιστεί ότι δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος. Απευθύνεται στις τοπικές συλλογές στις οποίες τα λιποκύτταρα βρίσκονται αυξημένα σε αριθμό. Τα λιποκύτταρα στους ενήλικες δεν πολλαπλασιάζονται και δεν επανέρχονται στη περιοχή μετά την αφαίρεση τους, επιτυγχάνοντας μόνιμη αλλαγή στο περίγραμμα του σώματος.


Η διαδικασία της επέμβασης

Πριν την επέμβαση γίνεται λεπτομερής εξέταση της περιοχής, εκτιμάται η ποιότητα και η ελαστικότητα του δέρματος και λαμβάνεται πλήρες ιστορικό. Στην συνέχεια οι περιοχές που παρουσιάζουν το πρόβλημα σχεδιάζονται με λεπτομέρεια και λαμβάνονται προεγχειρητικές φωτογραφίες. Η διαδικασία διευκολύνεται διαποτίζοντας την περιοχή με ειδικό διάλυμα που ελαχιστοποιεί την απώλεια αίματος και βοηθάει την αναρρόφηση των λιποκυττάρων.

Η επέμβαση δεν απαιτεί γενική αναισθησία και μετά από λίγες ώρες παραμονή στην κλινική επιστρέφουμε σπίτι φορώντας τον ειδικό ελαστικό κορσέ. Μπορούμε να επιστρέψουμε στις συνηθισμένες μας δραστηριότητες σε 3-4 ημέρες ανάλογα με το μέγεθος της λιποαναρρόφησης και στο γυμναστήριο μετά ένα μήνα. Η περιοχή παρουσιάζει μώλωπες και πρήξιμο, σημεία που υποχωρούν σταδιακά. Η καταλληλότερη εποχή είναι οι ψυχροί μήνες του χρόνου έτσι ώστε ο ελαστικός κορσές κάτω από τα ρούχα να είναι ανεκτός χωρίς πρόβλημα. Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι μικροανωμαλίες της επιφάνειας, εντυπώματα και ασυμμετρίες της περιοχής. Σπάνια μπορεί να χρειαστεί μικρή διόρθωση μετά από ένα εξάμηνο. Οι κίνδυνοι ελαχιστοποιούνται αν η επέμβαση γίνει από έμπειρο πλαστικό χειρουργό και σε οργανωμένη κλινική, όχι σε ιατρείο ή άλλο χώρο.


Η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια από τις πιο συχνές αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις και για τα δύο φύλα.

Είναι ο πιο ενδεδειγμένος, επιστημονικός τρόπος να απαλλαγούμε μόνιμα από "ψωμάκια", "σωσίβια" και άλλα περιττά. Μεγάλες ασυμμετρίες ή μικρές ατέλειες μπορούν να διορθωθούν, χαρίζοντας μας το σώμα που ονειρευόμαστε, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση μας, βελτιώνοντας την ψυχολογία μας.

Διαβάστε επίσης

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ /
ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ /
ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ /
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ /