ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Σήμερα η ιατρική και η υψηλή τεχνολογία έχουν να προσφέρουν μια σειρά επιλογών για την βελτίωση της εικόνας του προσώπου μας που αλλοιώνεται σταδιακά με το πέρασμα του χρόνου. Όλο και μεγαλύτερος αριθμός γυναικών αλλά και ανδρών στρέφονται στην εξειδικευμένη παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού για να εξαλείψουν τα σημάδια του χρόνου μιας και οι λύσεις που προσφέρονται είναι πολλές, αποτελεσματικές και ευέλικτες.


Τα προβλήματα του δέρματος.

Το δέρμα μας χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του, ατροφεί και λεπταίνει, σαν συνέπεια της συνεχούς δράσης της ηλιακής ακτινοβολίας, της βαρύτητας, των εκφράσεων και του τρόπου διαβίωσης (κάπνισμα, διατροφή κ.λπ.). Φτάνουμε λοιπόν σταδιακά στην δημιουργία ρυτίδων, χαλάρωσης και φωτογήρανσης. Πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με μικρές παρεμβάσεις στο ιατρείο, με ασφάλεια, αποκτώντας εύκολα νεανικότερη και ξεκούραστη όψη χωρίς χρόνο παραμονής στο σπίτι και ταλαιπωρία.


Το κλειδί της σωστής αντιμετώπισης είναι η εξατομίκευση.

Κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό και χρειάζεται μελέτη και συζήτηση σε συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μια κατηγορία παρεμβάσεων για την θεραπεία των ρυτίδων είναι τα ενέσιμα υλικά που σβήνουν μεμονωμένα την κάθε μια ρυτίδα. Εφαρμόζονται γύρω από το στόμα, στις ρινοπαρειακές ρυτίδες, στο μεσόφρυο αλλά και για αποκατάσταση του περιγράμματος των χειλέων και του προσώπου.


Σήμερα το υλικό που χρησιμοποιείται περισσότερο με πάνω από 2.000.000 εφαρμογές, σε περισσότερες από 70 χώρες διεθνώς, είναι το υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται φυσιολογικά στο δέρμα συγκρατώντας το νερό και προσδίδοντας όγκο και ελαστικότητα. Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή του από τον οργανισμό μειώνεται. Μια απλή ένεση υαλουρονικού συμπληρώνει την χαμένη ποσότητα σβήνοντας γραμμές και ρυτίδες επιτρέποντας όμως στο πρόσωπο να διατηρήσει την φυσική του έκφραση.

Τα προιόντα υαλουρονικού οξέως που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι μη ζωικής προελεύσεως χωρίς αλλεργικές αντιδράσεις σε αντίθεση με παλαιότερα υλικά (κολλαγόνο) και γιΆ αυτό δεν απαιτείται τεστ πριν την εφαρμογή. Η βιοσυμβατότητα των προϊόντων επιτρέπει την άριστη ανοχή τους στα σημεία της εφαρμογής με αποτέλεσμα ένα υγιές και φυσικό σε εμφάνιση δέρμα. Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης, φωτοανάπλαση κ.λπ. ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ έχει άμεσα αποτελέσματα, μακράς διάρκειας αλλά όχι μόνιμα. Το υλικό απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό. Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα εξαρτάται από την ηλικία, τον τύπο του δέρματος, τον τρόπο ζωής, την μυϊκή δραστηριότητα της περιοχής. Ένας μέσος όρος είναι 8-10 μήνες, ενώ στα χείλη επαναληπτική θεραπεία χρειάζεται μετά τούς 6-8 μήνες. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά θέλει ο ενδιαφερόμενος ή να επιλέξει συνδυασμό και άλλων θεραπειών.

Η διαδικασία ξεκινά με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά. Στην συνέχεια ενίεται το υλικό με λεπτές βελόνες. Πρήξιμο, ερυθρότητα και φαγούρα αποτελούν συνηθισμένες αντιδράσεις που υποχωρούν άμεσα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποφύγουν την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες (solarium, ηλιοθεραπεία) ή σε υπερβολικό κρύο για 1 με 2 ημέρες.


Ο ρόλος του πλαστικού χειρουργού.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού, η σωστή ενημέρωση και η εξατομίκευση των θεραπειών. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να υποδείξει και άλλες παρεμβάσεις ανάλογα με το πρόβλημα ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γι' αυτό και οι όποιες τέτοιες παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται σε νόμιμα ιατρεία από εξειδικευμένους και έμπειρους επιστήμονες και όχι σε άλλους χώρους από πρόσωπα που δεν είναι καταρτισμένα.

Έτσι, πολλές γυναίκες και άνδρες που η εικόνα που αντικρίζουν στον καθρέπτη δεν ανταποκρίνεται στο πως αισθάνονται, μπορούν να αποκτήσουν νεανικότερη όψη. Στην διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος από την δουλειά τους, χωρίς να καταφύγουν στο χειρουργικό νυστέρι, μπορούν να επιτύχουν εξαιρετικά αποτελέσματα και κυρίως, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Διαβάστε επίσης

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ /
ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΤΩΡΑ /
ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ /
ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ /